TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01590

Aktív közösségek – Közösségek közötti együttműködések megerősítése Győrben

Ismertető

Kedvezményezett neve: Arrabona Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás

Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01590

Projekt címe: Aktív közösségek – Közösségek közötti együttműködések megerősítése Győrben

Szerződött támogatás összege: 8 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás időszaka: 2021.01.01-2022.05.31.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja, hogy a meghatározott funkcionális területeken (sport, kultúra, művészet, kreatív gazdaság) tevékenykedő szervezetek együttműködésén keresztül olyan új eszközök kerüljenek meghatározásra, amelyek segítségével könnyebben bevonhatóbbak lesznek a győri fiatalok és városlakók a közösségi tevékenységekbe. Emellett a non-profit szervezetek megszólításával tér biztosítható az együttműködések és közös munka számára, melyek mentén a szervezetek is a hosszú távú fejlesztés útjára tudnak lépni.

A projekt keretében megvalósításra kerül egy „hatékony közösség” workshop sorozat, mely célja a győri, elsődlegesen funkcionális területeken (sport, kultúra, művészet, kreatív gazdaság) tevékenykedő szervezetek megszólítása, és a hatékonyság növelése a közösségi aktivitások népszerűsítése terén. A workshop sorozat 5 alkalomból épül fel, szakértő előadók bevonásával, akik jó gyakorlatokat, tapasztalatokat osztanak meg a meghatározott témakörökben, és tanáccsal látják el a résztvevőket.

Önszerveződést, közösségi aktivitást támogató tevékenységek keretében önszerveződésen alapuló „toborzó közösségi akció” kerül megrendezésre, a projekt futamideje alatt 4 alkalommal. A tevékenység célja, hogy az intézmények tevékenysége bemutatásra kerüljön a fiatalabb korosztálynak, ösztönözve őket a sport és kulturális közösségi tevékenységekben való részvételre. A workshopokban résztvevő intézményeknek és szervezeteknek lehetőségük adódik arra, hogy részt vegyenek az akcióban és hasznosíthassák a workshopok alkalmával megszerzett tudásukat.

A projekt legnagyobb vállalása az ún. 750 vetélkedő, melyben a fiatal (16-30) korosztály megszólításával, részvételével 750 perces vetélkedő kerül megszervezésre a Győr 750 programsorozathoz illeszkedve. A vetélkedők 4 alkalommal ismétlődnek, a vetélkedési témák megoszlanak a művészet, sport, kultúra, kreatív gazdaság témakörében.

Hírek

Túl a 3. fordulón

Az Arrabona EGTC TOP.7.1.1-16-H-ESZA-2020-01590 kódszámú pályázata keretében szervezett 750 vetélkedő 5 csapata már a harmadik forduló feladatait is teljesítette. Márton

Tovább >>