Túl a 3. fordulón

Az Arrabona EGTC TOP.7.1.1-16-H-ESZA-2020-01590 kódszámú pályázata keretében szervezett 750 vetélkedő 5 csapata már a harmadik forduló feladatait is teljesítette.

Márton napján került megrendezésre a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér közreműködésével a művészetre és kultúrára összpontosító forduló, amely végeredménye nagyon szorossá tette az összesített versenyt.

A versenyzőknek Győr nevezetes helyszíneit, műalkotásait kellett felkeresni egy útmutató alapján, amelyben olyan kérdésekre kellett megkeresni a választ, amiket csak az adott műemlék alapos átvizsgálása után tudtak megválaszolni.

Miután bejárták a város nevezetességeit, alaposan megismerkedtek azokkal és kitöltötték a rejtvényeket, a Kisfaludy Károly Könyvtárba visszatérve még egy saját verset is kellett írniuk Győr történetéről vagy egyik legendájáról, melyet a versenyzők előadásban meg is hallgathattak a résztvevők.

Az elkészült versek minden várakozást felülmúltak, ötletesek, hangulatosak voltak, igazi kortárs remekművek.

Az utolsó, mindent eldöntő forduló előtt a verseny igazán kiegyenlítetté vált, három csapat is fej fej mellett azonos pontszámmal indul neki a döntőnek.