Közösségi ház felújítása Máriakálnokon

Ismertető

Projekt címe: Közösségi ház felújítása Máriakálnokon

Projekt azonosítója: TOP_PLUSZ.1.2.1-21-GM1-2022-000016

Kedvezményezett neve: Máriakálnok Község Önkormányzata

Konzorciumi partner: Arrabona EGTC

Szerződött támogatás összege: 169.969.500 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás tervezett időszaka: 2022.10.25 – 2023.08.31.

 

Rövid projektösszefoglaló:

Máriakálnok Község Önkormányzata és az Arrabona EGTC közös konzorcium keretében valósítja meg Máriakálnok több mint 100 éves közösségi házának felújítását. Európai uniós támogatásnak köszönhetően a fejlesztésre 169,97 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a konzorcium.

A település legimpozánsabb épülete volt és a tervek szerint lesz is Máriakálnok közösségi háza, ami az 1900-as évek elején épült. Jelenleg, amennyire az épület állaga engedi itt tartják a település rendezvényeit, helyet kapnak benne a falu civil szervezetei, közösségi programok folynak. A Széchenyi Terv Plusz program Élhető települések felhívás keretében sikerült vissza nem térítendő támogatást nyerni az épület teljeskörű felújítására, alapvető eszközbeszerzésekre.

Az épület kívül-belül megújul, néhány ponton át is alakul, szeretnének kialakítani egy nagyobb előadótermet is, hogy a település rendezvényeinek megfelelő és méltó helyszínt tudjon biztosítani. Az épület új, korszerű nyílászárókat kap, új lesz a padló, a felvizesedett falakat szigetelik és újra festik, korszerűsítik a gépészetet, és építenek egy megfelelő méretű színpadot is. A felújított épület alkalmas lesz a település rendezvényeinek és látogatóinak fogadására, a civil szervezetek rendezvényeinek megtartására, emellett pedig a falu közepén a rendezett kis parkkal együtt igazi turisztikai vonzerőt is jelent majd.

A felújítás a közbeszerzési eljárást követően el is kezdődik és a tervek szerint 2023 második felében el is készül.

Hírek