TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01591

Közösen, aktívan a győri értékekért, örökségekért!

Ismertető

Kedvezményezett neve: Arrabona Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás

Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01591

Projekt címe: Közösen, aktívan a győri értékekért, örökségekért!

Szerződött támogatás összege: 8 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás időszaka: 2021.01.01-2022.05.31.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a feleleveníteni, szemléltetni és népszerűsíteni a helyi kulturális örökséget, a helyi emlékezetet, a város helyi hagyományait, elfeledett legendáit és családtörténeteit. A közösség aktív bevonásával erősíthető a városhoz való kötődés, felerősíthető a helyi identitás.

Elsődleges és közvetlen célcsoport Győr város polgárai, emellett kiemelt figyelmet kap az ifjúság (16-30 éves korosztály), elsősorban a középiskolás és egyetemista fiatalok.

A projekt keretében Győr helytörténetét, kulturális sajátosságait, a városi legendákat feldolgozó túraútvonal kerül megalkotásra. A túra kidolgozásához két alkalommal közösségi akció kerül megszervezésre, melyen közösségépítő céllal kívánunk feltárni elfeledett legendákat, családtörténeteket Győr városához kötődően. A közösségi akciók során összegyűjtött történetekből, információkból fog a kulturális helytörténeti túrák tartalma felépülni.

A helytörténeti túrák során érintett és a közösségi akciók során feldolgozott városi legendák, Győr helytörténete, családtörténetei fotókiállítás keretében kerülnek bemutatásra. A legendák és családtörténetek megörökítése és digitalizálása érdekében kiadvány és videó készítés is tervezett a projekt keretében.

Hírek