Dunaszeg turisztikai kínálatának bővítése

Ismertető

 

 

Projekt címe: Dunaszeg turisztikai kínálatának bővítése

Projekt azonosítója: TOP_PLUSZ-1.1.3-21-GM1-2022-00011

Kedvezményezett neve: Dunaszeg Község Önkormányzata

Konzorciumi partner: Arrabona EGTC

Szerződött támogatás összege: nettó 55 345 591 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás tervezett időszaka: 2023.03.24-2024.09.30.

 

Rövid projektösszefoglaló:

Dunaszeg Község Önkormányzata, mint Kedvezményezett támogatási kérelmet nyújtott be a Széchenyi Terv Plusz Program TOP_PLUSZ-1.1.3-21 azonosítójú Helyi és térségi turizmusfejlesztés című pályázat felhívásra az Arrabona EGTC konzorciumi partnerségével. A pozitív támogatói döntés alapján a Támogatási Szerződés 2023.03.24. napjával hatályba lépett, és a megkezdődhet a TOP_PLUSZ-1.1.3-21-GM1-2022-00011 azonosítójú projekt előkészítő szakaszának lebonyolítása.

A tervezett projekt elsődleges célja az egyéb, nem hálózatos aktív turisztikai fejlesztés, valamint további cél a dunaszegi Liget településközponttá alakítása keretében egy rendezvényhelyszín kialakítás. A beruházás átfogó célja Dunaszeg turisztikai vonzerőjének növelése, a településen elérhető turisztikai kínálat bővítésével.

A projekt keretében a fejlesztéssel érintett Morotva-tó tanösvényének fő attrakciója a madárles, mely kibővítésével további lehetőségek nyílnak meg a gazdag madárvilág megfigyelésére a tanösvényen túrázók számára. További tevékenység a dunaszegi Liget parkban a Homokgödri Kiskép, mint épített örökség, műemlékhez kapcsolódó rendezvényhelyszín fejlesztés, egy szabadtéri színpad kialakításával, tekintettel arra, hogy a település még nem rendelkezik rendezvények lebonyolítására alkalmas kiépített helyszínnel.

A projekt keretében biztosításra kerül a kötelezően ellátandó marketing tevékenység, a fejlesztett turisztikai attrakció piacra viteléhez kapcsolódóan, továbbá promóciós feladatok ellátása valósul meg a minél nagyobb célcsoportot megszólító, sikeresebb népszerűsítés érdekében.  A projekt keretében a fejlesztéshez kapcsolódó eseményekről, fejleményekről emellett folyamatos tájékoztatás biztosított a kötelező nyilvánossági követelményeknek megfelelően.

Hírek