Kerékpárral Máriakálnok és Halászi között

Ismertető

Projekt címe: Kerékpárral Máriakálnok és Halászi között

Projekt azonosítója: TOP_PLUSZ.1.2.1-21-GM1-2022-000021

Kedvezményezett neve: Máriakálnok Község Önkormányzata

Konzorciumi partner: Arrabona EGTC, Halászi Község Önkormányzata

Szerződött támogatás összege: 259 542 303 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás tervezett időszaka: 2022.10.25 – 2025.10.01.

 

Rövid projektösszefoglaló:

Máriakálnok és Halászi Község Önkormányzata továbbá az Arrabona EGTC közös konzorcium keretében valósítja meg a két település közt hiányzó kerékpáros szakasz kiépítését. Európai uniós támogatásnak köszönhetően, a kerékpáros fejlesztésre 259,54 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a konzorcium.

Egy régóta dédelgetett álom valósulhat meg Máriakálnok és Halászi települések között, ugyanis a Széchenyi Terv Plusz program Élhető települések felhívás keretében sikerült vissza nem térítendő támogatást nyerniük a két települést összekötő kerékpárút hiányzó szakaszának megépítésére. A tervezett kerékpáros szakasz a 1406.számú közút nyomvonalát követi, amely a 1401. számú út mellett becsatlakozna az EuroVelo6 már meglévő szakaszához. Ezzel a fejlesztéssel a két település belterületi szakaszát a kerékpárosok biztonságosan, az autós forgalomtól elkülönítetten tudnák megközelíteni, amire az ingázók magas száma miatt is nagy szükség van, emellett pedig nagy lendületet adhat a térség kerékpáros turizmusának is.

A tervezési munkálatok lassan befejeződnek és a szükséges engedélyezési eljárásokat követően, a beruházás is megkezdődhet. A projekt részeként elkészült a települések Kerékpárforgalmi hálózati terve, a későbbiekben pedig különböző szemléletformáló akciókat is szerveznek majd a kerékpározás népszerűsítése végett az Arrabona EGTC közreműködésével.

Hírek