Builcogreen

Speciális település- és városüzemeltetési tevékenységek támogatása az Arrabona EGTC területén

Ismertető

Az Arrabona EGTC területén lévő települések „zöldebbé” tételére irányuló intézményi együttműködés az Arrabonához tartozó települések, önkormányzataik és településüzemeltetési szolgáltatóik magasabb fokú együttműködését célozza meg. Az Arrabona alapító tagjai kiváló tapasztalatokkal rendelkeznek különböző városi szolgáltatások terén, amelyeket szeretnének továbbadni a többi tagtelepülésnek mind elméleti, mind gyakorlati tudás formájában. A tagtelepülések együttműködését úgy kívánjuk magasabb szintre emelni, hogy folyamatos tapasztalatcserét biztosítunk közöttük időszakosan megszervezett workshopok formájában, úgy kialakítva ezek programját, hogy ez a projekt végére a korábbi informális ismeretségeket intézményi együttműködéssé szervezzük. Az intézményes együttműködést külön tevékenység keretében létrehozandó informatikai felület és egy közös mentor rendszer támogatja. A fentiek melletti további két célkitűzés: a célcsoport erőforráshatékonyságának növelése a városi zöldfelületek fenntartásához szükséges géppark és eszköztár megosztása egy közös bérleti rendszer felállításával, a projekt eredményeként kidolgozott intézményi együttműködést támogató okos megoldások megvalósításához szükséges rendszerspecifikációk kidolgozása.

A vezető kedvezményezett az Arrabona EGTC, a fő célcsoport a négy város és a társulás működési területén fekvő további 27 település és azok lakossága. A projekt céljait 3 fő tevékenységcsoport segíti: workshop-sorozat, ahol a résztvevőknek lehetőségük van a városüzemeltetéssel kapcsolatos tapasztalatok megosztására, esettanulmányok helyben kialakított jó gyakorlatok bemutatására, települések közötti „mentorálási” szolgálat felállítása és a tapasztalat megosztást, valamint a települések üzemeltetésének hatékonyságát növelő együttműködést támogató informatikai háttér biztosítása. )

Vezető partner: Arrabona EGTC

Teljes költségvetés: 273 373,26 €

Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatása: 232 367,27 €

(További információ az Arrabona EGTC-ről: www.arrabona.eu További információ a projekttel kapcsolatban: Dr. Herke Zoltán, projektmenedzser

„Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program honlapja: www.skhu.eu

„Jelen aloldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.” )

Hírek

Galéria