A verbunk tánchagyományt bemutató örökségi helyszín turisztikai fejlesztése Halászin

Ismertető

Projekt címe: A verbunk tánchagyományt bemutató örökségi helyszín turisztikai fejlesztése Halászin

Projekt azonosítója: TOP_PLUSZ.1.1.3-21-GM1-2022-00007

Kedvezményezett neve: Halászi Község Önkormányzata

Konzorciumi partner: Arrabona EGTC

Szerződött támogatás összege: 23.765.459 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás tervezett időszaka: 2023.03.09 – 2023.12.31.

 

Rövid projektösszefoglaló:

Halászi Község Önkormányzata és az Arrabona EGTC közös konzorcium keretében valósítja meg a verbunk tánchagyománynak helyet biztosító épület felújítását. Európai uniós támogatásnak köszönhetően, a fejlesztésre 23,77 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a konzorcium.

Ez az az épület, ami 15 éve helyet biztosít a hagyományosan megrendezésre kerülő Bertóké napoknak, ami egyre több turistát és látogatót vonz a térségbe, ilyenkor a település megtelik táncosokkal, érdeklődőkkel, vidám hangulatú emberekkel. Ezzel egyidőben rendezik meg ugyanitt az Országos Neuberger Ferenc Verbunk versenyt is, aminek köszönhetően Halászi községben 3 napig verbunkról szól minden.

Az épület külső felújítása korábban már megtörtént, jelen projekt keretében a belső átalakításon, felújtáson a sor, hogy méltó helyet biztosíthasson az egyre népszerűbb rendezvénynek. Ezzel felújítással biztosítható, hogy a programokon fellépők számára kulturált öltözőket, mosdókat biztosítson az önkormányzat, ugyanígy a látogatók számára is a rendezvény színvonalának megfelelő kiszolgáló létesítményt alakítson ki.

Hírek