Újabb forduló a Győr 750 verseny keretében

Az Arrabona EGTC nyertes TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01590 azonosítójú pályázata keretén belül egy olyan versenysorozatot szervez a középiskolás korosztály számára, amely során a sport, a kultúra és a kreatív gazdaság területén is összemérhetik tudásukat, ügyességüket és kreativitásukat a fiatalok.

2021. október 22-én a kreativitáson és az ügyességen volt a hangsúly, de nem ártott a matematika és fizika ismerete sem. A versenyszámok kidolgozásáért és lebonyolításáért ezúttal a Mobilis felelt, ahol a munkatársak igyekeztek a legkreatívabb és legszórakoztatóbb feladványokat összerakni.

A 10 fős csapatoknak alig egy óra alatt kellett közösen egy Győrt népszerűsítő, bemutató reklámfilmet kitalálniuk és összeállítaniuk. Ha ez elkészült, mehettek a következő állomásra, ahol matematikai rejtvények megoldásával juthattak ki a szoba fogságából…már akiknek sikerült.

Lazításképpen a Mobilis interaktív kiállítóterében található ügyességi játékokon mérhették össze képességeiket a fiatalok, majd a fizika laborban kellett gyorsulást mérniük a legkülönbözőbb módokon.

Minden csapat kiválóan teljesített az egyes állomásokon, de hátra volt még egy zárókvíz, ahol javíthattak az eredményeiken a versenyzők.

A közel 4 órás versengés után kihirdették az adott forduló eredményeit, ami teljesen más képet mutatott, mint az evezős forduló végeredménye. A jókedv és a lelkesedés viszont továbbra sem lankad a csapatok között, ismét egy fantasztikus, jó hangulatú délelőttöt töltöttünk együtt.

A következő alkalommal a kultúráé és a művészeté lesz a főszerep, így a csapatok újabb esélyt kapnak arra, hogy a jelenlegi helyezésükön javíthassanak.