Végéhez közeleg az építkezés a dunaszerdahelyi termálfürdőben

Az építkezés 2019 tavaszán vette kezdetét a dunaszerdahelyi termálfürdőben, melynek keretében a fürdő területén található tó revitalizációja történik. A Cultacross (SKHU/1601/1.1/040) néven futó pályázat az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül valósul meg, melyben az Arrabona EGTC, Dunaszerdahely Városa, valamint Győr Megyei Jogú Városának vállalt partnerséget. A projekt célja Győr, Dunaszerdahely és a régió gazdag kulturális örökségének jobb kihasználása a városok kulturális repertoárjának fejlesztésével, helyi művészek, döntéshozók, a civil társadalom és vállalkozók innovatív együttműködésére támaszkodva, valamint a meglévő szolgáltatások magasabb színvonalra emelése kisléptékű infrastrukturális beruházással, a meglévő felszerelések fejlesztésével.
Dunaszerdahely esetében az infrastrukturális beruházás során egy 52 m hosszú, 3 m széles fahíd épül, mely összeköti a partot a tó közepén elterülő, csaknem fél hektáros szigettel. Másik jelentős létesítmény a hatszög alakú fedett víziszínpad, melyen különböző programokkal, koncertekkel, előadásokkal várják a nagyérdeműt. A színpaddal szemben kialakításra kerül egy 190 személy befogadására alkalmas nézőtér.
Az építkezés jelenlegi fázisában a tó tisztítása és a meder kialakítása már megtörtént, a sziklák is elhelyezésre kerültek. A híd és a színpad cölöpözésére, a tartószerkezetek kialakítására is sor került a nyár folyamán, helyükre kerültek a villanyvezetékek és a csatornázás is elkészült. A munka továbbra is folyamatos, a színpad – a tetőszerkezetet leszámítva – késznek mondható. A felület lekövezése is szépen halad, a terasz deszkaburkolatának kivitelezése ugyancsak a felénél jár. A híd elemeinek gyártása is folyamatban van, miközben a nézőtér építésén is szorgos kezek munkálkodnak.
A projekt ugyan hivatalosan 2019. 12. 31 – én zárul, de a főbb látványos elemek várhatóan már augusztus végére elkészülnek.