Sikeresen lezárult a Győr 750 verseny első fordulója

Győr 750 verseny! Ebben az évben ez nem egy kiemelkedő és ritka szókapcsolat, de az Arrabona EGTC életében mindenképp egy szokatlan és ritka, ám annál élvezetesebb esemény sorozatra utal.

Az Arrabona EGTC nyertes TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01590 azonosítójú pályázata keretén belül egy olyan versenysorozatot szervez a középiskolás korosztály számára, amely során a sport, a kultúra és a kreatív gazdaság területén is összemérhetik tudásukat, ügyességüket és kreativitásukat a fiatalok.

Ennek a versenynek az első fordulója zajlott le 2021. szeptember 30-án délután az Aranypart II-n 90 gyermek, kísérők és képzett vízi túra vezetők részvételével.

Kora délutántól érkeztek a 10 fős csapatok, akik egy előzetes kvalifikációt követően kerültek be az első fordulóba.

Regisztráció után átvehették a csapatpólókat és a Győr 750 logóval ellátott ajándékokat, majd rövid oktatás után megkapták a mentőmellényeket és irány a víz.

Kenukból összekapcsolt katamaránokban kellett egy rövid szlalompályán végig menniük a lehető legrövidebb idő alatt. A kezdeti izgalmak helyét szép lassan átvette az összpontosítás és a közös gondolkodás, a csapatmunka, majd végül a küzdés és a versenyszellem.

Mind a 9 csapat sikeresen teljesítette a pályát – némelyik kissé elázott közben -, így különösen jól esett a forró tea és hasznos volt a váltóruha.

A vízen eltöltött egy óra alatt megtapasztalhatták, milyen nehéz, ugyanakkor szórakoztató is csapatban, együttműködésben dolgozni.

A feladatok összeállításában, a versenyfordulók megvalósításában az Arrabona EGTC együttműködik Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft-vel, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Térrel, a Győri Szakképzési Centrummal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kézilabda Szövetséggel, és a GreenEx Szigetközi Szabadidős és Rekreációs Egyesülettel.

A vizes fordulóból 5 csapat jutott tovább, akikre további izgalmas és kreatív feladatok várnak az elkövetkezendő hónapokban.