Kulturális Akciócsoport tizedik műhelymunkája

Csurák Erzsébet KACS tag bemutatta a Rómer Házat, majd Benczi Melinda, a CESCI munkatársa, elemezte az együttműködés hátterét. A csoportmunka első lépésében összegyűjtésre kerültek a fejlesztésre érdemesnek tartott közös szolgáltatások, turisztikai termékek. A kiscsoportos munka eredményeként az alábbi turisztikai termék ötletek hangzottak el:

  1. Szódás szifon köré épülő termékcsomag kialakítása: állandó kiállítás; ajándéktárgyak; gasztronómiával összekapcsolva Fröccs és Szörp napok; szódás kocsi húzó verseny stb.
  2. A múzeumok bevonásával tematikus sétaútvonalak kijelölése: malmokra, vizekre, éttermekre stb. építve (a határon átnyúló jelleget buszos utakkal is biztosítva).
  3. A meglévő kerékpáros útvonalak hasznosítása: az infrastruktúra fejlesztésével és különböző látványosságok/tevékenységek összefűzésével felfuttatni a meglévő kerékpáros túraútvonalakat (pl. EuroVelo, SacraVelo).
  4. Csónaktúrák biztosítása: elérhető fakultatív programlehetőség megteremtése a térségben (kiegészítő tevékenységekkel, mint pl. aranymosás).
  5. Medertúrák biztosítása: A Duna alacsony vízállásánál idegenvezetéssel összekapcsolt természetjárási lehetőségek megteremtése.
  6. Tópartrendezés a dunaszerdahelyi fürdő területén: vízen úszó felfújható kalandpark kialakítása.
  7. A Dunához kapcsolódó legendák összegyűjtése: az MTÜ kezdeményezéséhez kapcsolódóan a szlovák oldalon is összegyűjteni és felhasználni a legendákat.

Az ötletek kapcsán a csoporttagok felmérték a termék megvalósíthatóságát, jelenlegi kidolgozottságát, értékesíthetőségét és megvizsgálták a szükséges partnereket.