Kulturális Akciócsoport nyolcadik műhelymunkája

A nyolcadik műhelymunka alkalmával két fő témakör került megtárgyalásra:

  1. Közös rendezvények megvalósítása. Az első napirendi pontban a már megvalósult közös projekteken kívül összegeztük azokat a programlehetőségeket, amik eddig felmerültek, és megpróbáltunk:
  • a kettős partnerségből a többes partnerség felé kinyitni őket
  • regionális megmutatkozást rejtő lehetőségek felé mozdulás erősítése (a későbbiekben Bécset, Pozsonyt és Budapestet, valamint a határon átnyúló régión kívüli célcsoportok megszólítása)
  • csoportosítani a programokat dátumok szerint is
  • valamint felmértük az éves ismétlődéssel megrendezhetőket – amik így a KACS projektzárást követő működését is megalapozzák.

Az egyes rendezvényeket, mint projekteket tervezzük meg, a programgazda felvállalja a partnerekkel való közös tervezést: az előkészítés feladatait ütemezve, a megvalósítás költségeit feltüntetve a csatolt Rendezvény Adatlap kitöltésével.

  1. Közös online felület. A felület fejlesztője végighallgatta a jelenlévő KACS tagok egyeztetését, amely során bizonyossá vált: egy statikus, megbízható információkat tartalmazó oldallal indulunk, nyitva hagyva már most, a programozás kezdetén, a folyamatos fejlesztési lehetőségeket. Az adatbázis rendelkezésre áll, ezt Dunaszerdahely és Győr ellenőrzi a következő találkozóig.