Határmenti Turizmusfejlesztési Fórum

Az Arrabona EGTC határon átnyúló Kisprojekt Alap pályázatának keretében 2024. április 18-án Határmenti Turizmusfejlesztési Fórumot tartott, melynek a Pannonhalmi Főapátság adott méltó otthont.  

A szakmai fórumon elsősorban a Szigetköz-Csallóköz turisztikai szereplői, képviselői, az idegenforgalmi szolgáltatók és a térség képviselői vettek részt. Ezúton is köszönjük a részvételt!  

Célként tűztük ki, hogy az esemény által Szigetköz és Csallóköz turisztikai szervezeteinek határon átnyúló kapcsolatai tovább erősödnek. Bízunk benne, hogy minden résztvevő hasznosnak tartotta a programon való részvételt, szakmai hozzáadott értékkel és jó élménnyel tért haza a nap végén.  

Az eseményen bemutatásra került a határmenti turizmus szakmai bizottsága, szó volt az aktív turisztikai fejlesztések trendjeiről, a Győr-Pannonhalma desztináció fejlesztési stratégiájáról, Vándortáborokról, az OOCR működéséről, finanszírozásáról. Köszönjük az előadóknak a színvonalas szakmai előadásokat! 

A közös műhelymunkán a páros összehasonlítás módszerének segítségével kialakításra került egy turisztikai értékrendszer, melynek eredményét egy térséget bemutató promóciós társasjáték kialakításánál fogjuk felhasználni. Erről a későbbiekben hírt adunk, érdemes minket ezért is követni!    

Rendezvényünk az „Arrabona” HUSK/SPF/2301/3.2/080 számú, “Határon átnyúló együttműködések az Arrabona EGTC területén” című pályázat része, amelyet az Interreg VI-A Magyarország-Szlovákia Programban meghirdetett Kisprojekt Alap finanszíroz. Az európai uniós támogatás összege 21 145 EUR.