Builcogreen projekt 2. workshop – „Virágos várossá válás”

A Builcogreen projekt keretében megvalósuló workshop sorozat második alkalmának Mosonmagyaróvár, a virágzó város adott otthont. Ennek tükrében a témakör a városszépítés, településrendezés volt, kiemelten érintve a Virágos Magyarország és az Entente Florarenemzetközi versenyekben való részvételt. Az eseményt Dr. Árvay István polgármester nyitotta meg, majd Dr. Herke Zoltán, az Arrabona EGTC Fejlesztési divízió vezetője – és a programsorozat projektmenedzsere – ismertette az előző rendezvény óta történt előre lepéseket. Az eltelt két hónap során három település mentorálása sikeresen megvalósult a projekt keretén belül és mindhárom település kiválóan tudta kamatoztatni ezen tapasztalati tudását, hiszen egy-egy pályázat sikeresen benyújtásra került hulladékgazdálkodás témakörében.

A Workshop keretében többek között a Mosonmagyaróvár Virágos Magyarország – és az Entente Florare nemzetközi versenyen való részvételét menedzselő szakértők előadásait hallhatták a résztvevők:

Kitley Tibor, városi főépítész beszélt a város településrendezési múltjáról, közterületeinek megújulásáról. Bemutatta, hogy a város számára kiemelten fontos a történelmi jelentőségű épületek védelme, a praktikus, élhető és esztétikus közterek kialakítása.
Németh Andrea, környezetvédelmi referens, húsz éve a magyarországi verseny zsűrijének tagja, a Virágos Magyarország versenyről tartott előadást. Ebben bemutatásra került a verseny célja, működésének szisztémája, a zsűri által értékelt szempontok, valamint Óvár győzelemhez vezető útjának részletei is.
Végül Vizsy-Gombosi Lilla, polgármesteri titkárságvezető beszélt a nemzetközi versenyről és a város felkészüléséről településmarketing és kommunikáció szempontjából. A versenyrészvétel egy igen összetett és hosszas folyamat eredménye, ami egy elkötelezett és profi szervezőcsapatot kívánt, valamint a helyiek (lakosok, civil szervezetek) minél nagyobb arányú bevonását.