Beszámoló a II. Győri klíma EXPO-ról

Az Arrabona EGTC társszervezőként vett részt a II. Győri klíma EXPO-n, mely keretében az EGTC által megvalósuló programelemek az SKHU/WETA/2201/4.1/010 azonosítójú, ECO-TOUR-COOP című projektből kerültek finanszírozásra.

Az EXPO keretében Győr MJV Önkormányzata, mint főszervező, és az Arrabona EGTC közös standdal jelent meg, ahol az EGTC munkatársai várták a meghívott általános iskolás gyerekeket. A standon volt lehetőségük kipróbálni az EGTC kockát, mellyel többféle szemléletformáló játékot is játszhattak, továbbá a kirakásért cserébe kulacsokat vehettek át.

A szemléletformáló programelemek keretében a Kajárpéci Vízirevü négy alkalommal adta elő a Dzsungel könnye – Avagy többet ésszel, mint láncfűrésszel című tudományos-fantasztikus vásári konzekvenciáját, mely játékos formában, mesébe bújtatva ábrázolja korunk környezetvédelmi, éghajlatváltozási problémáit.

A rendezvény szórakoztató programelemeként a résztvevő diákok egy szelfigépet is kipróbálthattak, azonban a környezetvédelem, tudatosság és a “zöld” jegyében, papír fénykép helyett elektronikusan kaphatták meg viccesebbnél viccesebb képeiket.

A kiállítótér és stand, valamint az előadás megtekintése mellett egy termékkóstoló asztal is a résztvevők rendelkezésére állt, ahol termékbemutatóval egybekötve számos helyi termelő finomságát kóstolhatták  meg.

A pénteki nap zárásaként egy zöld-és fásszárú hulladékok hasznosítását ismertető szemléletformáló bemutatóra is sor került, melyen a résztvevők megismerkedhettek a zöldhulladék, illetve a fásszárú hulladék darálásával, aprításával, továbbá a faültetés fontos mozzanatai, követelményei is bemutatásra kerültek a helyszínen.