Igazgatói köszöntő

A valaha gazdaságilag, társadalmilag és kulturálisan egy egységet alkotó térségek összekapcsolása, a határon átnyúló együttműködések fejlesztése, a közösségépítő és területfejlesztési tevékenységek erősítése; ez az Arrabona EGTC. A szervezet igazgatójaként tisztelettel köszöntöm Önt honlapunkon!

A 2011-ben létrejött Csoportosulásunk fő céljai az érintett szlovák-magyar határ menti térség (jelenleg Szigetköz, Mosoni-sík, Sokoróalja, illetve Csallóköz és Mátyusföld) gazdasági és társadalmi kohéziójának növelése, valamint a Duna-völgy mint ökológiai rendszer egyensúlyának közvetlen és közvetett módon történő megőrzése és fenntartása. Eme célok elérése érdekében az Európai Unió által nyújtott társfinanszírozás mellett területi együttműködésben létrejövő programokat, projekteket valósítunk meg. Emellett ismeretterjesztő, környezetvédelmi és kulturális jellegű feladatokat is ellátunk, illetve vállalkozási tevékenységet is folytatunk pályázatírás, projektmenedzsment, PR és grafikai munkák területén.

Jelenleg 36 önkormányzat tartozik tagjaink közé a határ mindkét oldaláról, de a csoportosulásunk vár minden olyan helyi és regionális hatóságot, közjogi intézményt, illetve a felsorolt szervezetek által alkotott társulást tagjai közé, aki egyetért azzal, hogy a térségi gondolkodásé a jövő, hogy a határ nemcsak elválaszt, hanem össze is köthet, és hogy együtt erősebbek lehetünk.

 

 

Németh Tamás Zoltán,

az Arrabona EGTC igazgatója